Vi utnytter nordmenns tolerante holdning og kultur!

Det som slår meg når jeg ser på kravene som kommer fra minoritetene i landet vårt i nyere tid kontra de som kom for noen tiår tilbake er endringen i retorikken og holdningene deres. Om det skulle være krav om å gå med hijab på jobb, eller nekting av å utfører arbeidsoppgaver på bakgrunn av tro og personlige oppfatninger blir jeg slått av mangelen på takknemlighet og ydmykhet disse menneskene viser.

Historiene har tatt en skarp vending og fokuset er etter mitt syn gått fra, hva kan jeg bidra med som ny i dette landet, til hva har dette landet å tilby meg. Da vi kom til Norge på begynnelsen av 80-tallet var det ikke lettere å få jobb med ett ikke europeisk navn eller utseende enn det er i dag. Allikevel løp mine foreldre og mange av de andre innvandreren vi kjente, mellom flere jobber for å få hverdagen til å gå rundt.

De fleste var tilsynelatende fornøyde over å ha et tak over hode, en jobb å gå til og ellers en seng å sove i på kvelden. Alternativet i vårt tilfelle var så mye verre, ja faktisk livsfarlig. Et hjemland vi aldri kunne returnere til da tortur og henrettelse var i vente. Det var aldri snakk om våre rettigheter og hva vi har krav på som nye borgere i dette landet. Vår tro eller livstil fra Iran var aldri et emne for hvordan vi skulle leve i Norge. Vi var tatt inn i dette landet på landets premisser og måtte tilpasse oss deretter.

For oss handlet det om å få det Iran ikke kunne tilby oss lengre, et fritt land, ytringsfrihet og et sted å sove der man kunne legge seg uten å frykte for livet.
Dette aksepterte mine foreldre raskt, og denne takknemligheten og ydmykheten ble videreført til oss barna. Norge var vårt nye hjemland.
Dette var for oss en av nøklene til en vellykket integrering. Vi slo oss til ro med at det er her vi skal bli gamle og sammen med resten av Norges befolkning skulle vi som dem også være med å bidra til dette samfunnet.

Innlegget fortsetter under bildet. 

Norwegian passport
Licensed from: Brage / yayimages.com

Det eierforholdet jeg fikk til Norge gjennom min oppvekst, påvirket min identitet som person. Jeg kommer fra Iran, men er Norsk av oppvekst. Verdiene mine er det beste fra to forskjellige kulturer og jeg nyter denne «splittete» identiteten. Det som var felles for begge disse kulturene, var læren om takknemlighet og ydmykhet. Noe som er en mangelvare i dagens diskusjon rundt innvandring og integrering.

De fleste innvandrere som kommer til Norge har også disse to egenskapene i sekken sin fra før, men noen av dem ser ut til å ha mistet eller byttet denne ydmykheten og takknemligheten mot krav, en eller annen plass på ferden mot Norge.

I dag er mye av fokuset på alt en ikke får, alt som blir gjort feil og ikke minst skyldplassering. En skyldplassering hos regjeringen, den etnisk norske naboen som ikke inviterer deg på kaffe eller arbeidsgivere som har regler for hvordan man skal kle seg på arbeidsplassen, fører ikke til at man bli mer vellykket i denne personlige integrerings prosessen. Heller tvert imot kan det bli en hvilepute for den egeninnsatsen som må legges til grunne for å oppnå dette.

Disse røstene som taler høyt om krav og rettigheter her i Norge nå, har merkelig nok vært tause i egne land, sikkert i frykt for livet eller andre brutale straffer og mangel på ytringsfrihet. Det er da jeg ofte stiller meg selv spørsmålet, utnytter innvandrer Norge og nordmenns tolerante holdning og kultur for å fremme egne personlige holdninger i lovens navn? Mitt svar er dessverre ja. Det er ikke bare landets velferdsordninger som er et trekkplaster, men også muligheten til å utnytte den tolerante holdningen som den gjennomsnittlige borgeren har i landet. Hvis vi ikke moderer våre krav som innvandrer så tror jeg dessverre at denne tolerante holdningen kommer til å dø ut og bli erstattet med noe verre.

En sammenlikning på hva vi forlot i Iran og hva vi har fått i Norge har vært en enkel øvelse og pekepinn på om vi skal klage eller vise takknemlighet for meg. Dette er en god øvelse å gjøre for de som enda måtte være i tvil.

33 kommentarer

Runar

04.11.2016 kl.15:07

Det har blitt mange fler muslimer, derfør tør de å vise makt. makt korumperer og ødelegger mer en den bygger om den blir brukt feil.

Frank

04.11.2016 kl.15:11

Hadde man sagt det samme for 4-5 år siden ville man bli stemplet som det ene og andre. Du har så rett når du nevner at ydmykheten og takknemligheten er byttet ut med krav. Egentlig er det på tide at nordmenn begynner å røre på seg.

Audun Berg

04.11.2016 kl.15:13

Takker for dine kloke ord og takknemeighet til Norge. Det virker som om at du har forstått hva som er viktig i livet. Det er noe merkelig at så mange iranere finner seg tilrette i vårt system. Hadde alle vært som deg så hadde vi ikke hatt mange problemer. Det er visse universale regler en bør følge om en vil ha et anstendig liv i fred og frihet. Jeg tror du har funnet sannheten der. Men de andre som ikke liker vårt system kan pakke esken sin å forlate landet jo før jo heller.

John Løvaas

04.11.2016 kl.15:30

En svært god og reflektert kommentar. All respekt til deg og dine likesinnede uansett opphav Manochehri. Hadde alle forstått dette, også norske politikere og meningsbrytere, ville samfunnet unngått mye strid og kiv. De du nevner er fullstendig uønsket av det store store flertallet i landet vårt. Det skyldes helt og fullt dem og deres menn eller fedre, det skyldes hverken Noreg eller noen av dette lands innbyggere.

Frode

04.11.2016 kl.15:30

Det var bra skrevet. Det er synd at noen kravstore innvandrere / flyktninger som ikke vil integrere seg skal ødelegge for de som kommer hit og vil skape et nytt liv til seg og familien. :)

Aina

04.11.2016 kl.15:30

Jeg får stadig inntrykk av at iranere fungerer bedre enn mange fra andre land i Midt-Østen og områdene rundt. Hva kommer dette av?

Ellers tror jeg nok også at det vi ser skje i dag, er at det er langt flere muslimer som kommer, og langt flere nordmenn som "synes synd på" alle med ikkevestlig bakgrunn, og dermed ikke forventer noe av dem. De tar heller på seg beskytterhatten sin og forsøker å beskytte alle disse menneskene som de tydeligvis ser på som fryktelig sarte og udugelige, slik at de skal føle seg hjemme. Så kan man jo spørre seg; hva er egentlig "hjemme"? Det de reiste fra?

SVEIN ANDERSEN

04.11.2016 kl.15:34

Det er demokratiets iboende svakhet. De som vil kan utnytte det. Islam er ikke en demokratisk ideologi. Vi må bekjempe nazisme, fascisme, kommunisme, islam etccc. Alle disse ideologiene vil ødelegge og styrte vårt demokrati. Studer dem nærmere og dere ser faren klart. Demokrati-knuserne må stanses før det er for sent.

Sveinung Haukland

04.11.2016 kl.15:58

Det er mulig innvandrerne var mer ydmyke og mindre kravstore for noen år siden. Hva kan i såfall være årsakene? Svaret er sikkert sammensatt, men en åpenbart viktig grunn, er den endringen samfunnet har gjennomgått, som vi etniske nordmenn har stått i spissen for. Ydmykheten som kjennetegnet generasjonene før oss, er langt på vei byttet ut med egoistisk kravmentalitet og en forventning om at vi har moralsk og juridisk rett til lykke og overflod. Selvfølgelig blir våre nye landsmenn også preget av denne (u)kulturen.

04.11.2016 kl.18:44

God skrevet.👍

Benthe

04.11.2016 kl.19:33

de som kommer fra iran er like flotte i dag som den gang. de har en arbeismoral og en ydmykhet som er flott . det er somaliere og mange andre fra afganistan, eritrea , syria, irak som lager disse problemene . de tar med seg dritten og vil ikke slippe tak. de er ikke glade for at de har kommet til et fritt land . de syter og klager hele tiden. de sloss med hverandre . det som er viktig er at denne artikkelen han har skrevet må han skrive til erna solberg og listhaug . og til alle dere som har tenkt å stemme ap bør skamme dere for da får vi det enda verre enn vi har det nå. er så glad for sånne som han men sånne som han må være med å ta den samtalen med sine egne og de som kommer . disse trenger vi til å ta en samtale med alle som kommer.

Bjørn Tore Pettersen

04.11.2016 kl.19:37

Dessverre er det blitt for mange muslimer, som stort sett aldri, nå kommer det fine ubrukelige navnet lar seg integrere. De vil ikke ha vestlige verdier, kun velferden..!!

Kongsvinger

04.11.2016 kl.19:53

Jeg hadde ingen problemer med buddhister i Kongsvinger på 1980 - 1990 tallet. Så kom muslimene og kjøpe Kongsvinger festning. De omdannet dette til et moske. Den tristeste dagen i mitt liv. Buddhistene var de første innvandrerne i Kongsvinger, men så kom muslimene og ødela alt. Jeg har ingenting imot buddhister, jøder og kristne. Disse er helt fredelige. Nå er det kebab overalt i Kongsvinger. Norge har blitt ødelagt. Kebab og moske overalt.

http://www.glomdalen.no/nyheter/festningen-blir-mosk/s/1-57-1523256

Eva

04.11.2016 kl.20:22

HURRA!!! Dette var flott skrevet og burde leses av alle!!!

04.11.2016 kl.21:16

Iranere har stort sett vært et svært positivt tilskudd til Norge. Flott innlegg, tenk om de kunne lytte til deg, disse sytekoppene.. møkkalei dem, det er vel alle.. Går f ikke på jobb hver dag for å skatte til trygda syteinnvandrere...

Anne K.Hansen

05.11.2016 kl.02:34

Det var ett flott innlegg og korrekt.

Dette ser og opplever de fleste nordmenn daglig. Bemerker de det blir de kalt rasister, fremmedfientlige osv.

Mange takk til virkelighetsfjerne politikere,alskens støtteorganisasjoner osv som har trumfet igjennom det vi opplever i dag. Dumsnillismen har sin pris.

Mange ting i norsk kultur er endret for å etterkomme misnøyen til mange innvandrere,bl.a. på skoler,arbeidplasser og innen fritidsaktiviteter.

Muslimer overgår alt og skiller seg klart ut.Kravstore og frekke. Mange muslimer som har kommet til vårt land liker ikke måten vi lever på,de liker ikke oss og vil heller ikke integreres. De krever særordninger der ting strider mot deres tro. Deres tro kommer først,foran norsk kultur og tradisjoner. Deres tro brukes som argument, sammen med rasismekortet for å bane vei,for å få det som de vil. De har jo mulighet å dyrke troen sin i muslimske land så hvorfor ikke gripe den!

Det er alfor lettvint for muslimer å få igjennom viljen sin, der nordmenn må vike. Det er for mange goder i Norge, samt for lite krav til de som kommer. At det går på bekostning av norske tradisjoner og levesett er underordnet. Denne gruppen ødelegger hverdagen til altfor mange, -som ett tungt lokk i samfunnet. Folk flest har fått mer enn nok.

Mumle

05.11.2016 kl.08:02

Det er dessverre et faktum at når mange nok muslimer samles i et nytt land, steller de istand bråk. De ser ut til å mangle evne til å leve i fred med sine medborgere. Om det skyldes religion eller kultur - eller begge deler, vet jeg ikke. Men de skaper selv det bildet svært mange etterhvert har fått av muslimer. De er "outcast", og nærmest segregert på jobb- og boligmarkedet.

Audun Berg

05.11.2016 kl.09:02

Denne damen med sitt tiltalende utseende burde gå inn i disse perverse islamistmiljøene og fortelle disse sannheten. Om de vil fortsette å bli i Norge så må de bare tilpasse seg vår kultur og landets lover. Om ikke så kan dette maset om særregler resultere i opptøyer eller i verste fall borgerkrig. Ingen av delene vil vi ha her. Sverige er på god vei virker det som. Gettoer av usiviliserte kriminelle som rotter seg sammen og hater landet som tok imot dem da de var i knipe. Både frekt og ufint. Først ødelegger de for seg selv og så "flykter" de til andre land og forlanger å komme til dekket bord og fete lønninger. Stakkars uvitende analfabeter. Med en sånn kultur og innstilling så er det lett å forstå hvorfor det ble kriger og problemer der de kom fra. Hva får disse til å tro at de forvalter den eneste sannhet og er gitt ansvaret til å styre andre? Stakkars villfarne idioter. Det eneste riktige er å stenge moskeene og bannlyse islam. Inndoktrineringen av barn må opphøre og disse må oppdras til ansvarlige sammfunnsborgere i kristen og sosialistisk ånd. Denne islam krig, drap, diskriminering og slaveri filosofien passer ikke her hos oss. Det er merkelig at høyt ytdannede folk som stikker seg frem sverger til denne vranglæren. Det må være vesentlige ting de ikke har fått med seg i undervisningen. De måtte kanskje ha fri til bønnetime da dette ble undervist i på skolen. Det er trist at knehønene i skolen etterkommer kravene fra noen få elever eller hele klassen for den del til å gå utenom pensum. Jeg kan ikke se at jeg har hatt så mange problemer med verken religionshistorien eller vår tro. De ti bud holder lenge for meg. Den der pedofile drapsmannen som ble jaget ut i ørkenen av de andre fordi han laget for mye bråk har jeg virkelig ingen sans for. Jeg må virkelig spørre disse muslimene om hva i allverden er det de tror på. Resultatene ser vi på TV hver dag. Ikke mye å rope hurra for egentlig.

Jan Søberg

05.11.2016 kl.09:47

Meget fornuftig skrevet,håper venstresiden i Norsk politikk tar dette på alvor,dette gjelder også AP,KRF,Venstre Det samme gjelder advokater og såkalte forståsegpåere som alltid klager å tar parti for innvandrene.

05.11.2016 kl.10:14

Bra innlegg.

Tror desverre det er for sent å redde Norge og Europa,

fra en borgerkrig.Se på Sverige...ett skrekkens eksembel,myndighetene har mistet kontrollen,det er kriminelle bander som styrer de store byene.Politi,brann,helse tør ikke gå inn i store deler av byene.

Legg merke til at sosialistmedia i Norge nesten ikke har fokus på elendigheten i Sverige, ei eller bermen av politikere.

De er mest opptatt av at det kvinneundertrykkende Hijabplagget skal kunne brukes på sykehjem....

Vi har så mange nyttige idioter innen politikken og massemedia at det er nesten ikke til å tro.

Cecilie_M

05.11.2016 kl.10:49

Kloke betraktninger og ord fra Æsæl Manouchehri. Slike stemmer trenger vi, mange takk og riktig god helg :-)

Tore Geirsen

05.11.2016 kl.10:49

Bra kommentar! Iranere har sin persiske kultur, og fungerer meget bra i Vesten. I den andre enden av spekteret har vi arabiske muslimer, som er omtrent den vanskeligste gruppen å integrere - de respekterer vestlig kultur minst, og bringer med seg jødehat, kvinneforakt, vold, terror og mer. Hvorfor skal vi ta imot mennesker fra dysfunksjonelle kulturer, som generelt sett ikke ønsker å integrere seg, men misbruker gjerne vårt velferdssystem gradvis bygget opp gjennom mange generasjoner?

Legg merke til hvordan iranere er aktive med saklige og realitetsorienterte islam-kritiske kronikker. Det er ikke uten grunn, de vet hva de vil si å få sitt land ødelagt av muslimske fundamentalister. Og nå importeres disse menneskene i milliontall inn i Vest-Europa, mennesker med betydelig høyere fødselsrater enn etniske europeere, mennesker som spiller offerrollen imens de gradvis transformerer våre åpne, liberale og produktive samfunn (godt hjulpet av naive og kunnskapsløse venstrefolk). Hvordan tror folk dette vil spille seg ut over 2-3 generasjoner? Våkn opp!

Reznov

05.11.2016 kl.11:52

Æsæl. Du trenger ikke å reklamere for at iranere er alltid de som integrerer seg best! Det er en latterlig reklame dere ex muslimer bedriver for å få folk flest imot nye landsmenn! Nå jeg skal fortelle deg en ting angående 1.gen og 2.gen (spesielt pakistanere) De er de mest fremstående og vellykkede da de har blåst liv i taxibransjen, det finnes mange siviløkonomer med toppjobber i Atea og Aker Solutions ( nyter millionlønn) Det finnes drøssevis utdannede leger og tannleger! Pakistanske meglere er blandt de beste selgeren spesielt i Oslo! Kebabsjappene for å ikke nevne! Alle disse tjener gode penger og sørger for at økonomien i Norge er på topp, så hvis de har koner, mødre, søstre og kusiner som bruker hijab så hva F har dere å klage på?! Her kommer du, dere ex muslimer å reklamerer for at dere er så "integrerte" for at dere spiser svin, drikker alkohol og rakker ned på muslimer. Morsomt er det at det dere har en så stor trang for å vise dere fram slik at disse blinde menneskene i NA skal begynne å hate alt som er med muslimer! Du, cemal og spesielt Lily er en gjeng med oppmerksomhet søkende mennesker. Religion er en privatsak, når er muslim går med hijab er det fordi hun ønsker det ergo det er privatsak, men heh, dobbeltmoral fra dere da siden dere må vise dere fram som ex muslimer... De som kommer inn til dette landet setter absolutt ingen krav, det er en løgn du farer vilt med slik at du og de rundt deg skinner i lyset. Skal håpe du har litt mot i deg å faktisk komme med motargument. Hvis ikke, så har jeg rett.

Allah

05.11.2016 kl.13:31

Det islamske kalifat erobrer Europa. Det er guds vilje.

https://www.youtube.com/watch?v=-VJyKRwQHHM

Det Islamske kalifat erobrer Danmark. Det er guds vilje.

https://www.youtube.com/watch?v=gPJ7W1YLE_E

Det Islamske kalifat erobrer Sverige. Det er guds vilje.

https://www.youtube.com/watch?v=hBmzVfOBW1A

Det er guds vilje at hele verden skal bli islamsk bla bla bla.

Profet Muhammad

05.11.2016 kl.13:34

Jeg er guds ord. Jeg befaler alle til se på denne videoen.

Det som skjer nå er guds vilje.

https://www.youtube.com/watch?v=aDMZRiYrcuE

Dharmasena

05.11.2016 kl.13:45

Folk med tolerant holdning og humant kultur bomber ikke fremmede land og folk som i Libya. Norge har fremdeles å svare for sivile drap i Libya. Dessutten innvandringen som Norge tar er for å ha flere og billigere arbeidskraft det har ingenitng med tolranse å gjøre. Alle vet at en Polakk er en bedre investering enn Norsk snekker. Indere i UK har bidratt med Englands økonomiske vekst. Intensjonen med å ta innvandrere er alltid av økonomiske interesser.

Khilafah

05.11.2016 kl.14:05

Norge har tapt. Den islamske stat kommer og tar dere.

https://www.youtube.com/watch?v=GOxQ6n9fygY

Ha en god dag alle sammen. Hilsen Allah og profetens sendebud.

06.11.2016 kl.15:26

Reznov: Argumentet ditt er at folk som er muslimer skal ha en rett til å kle seg upassende fordi andre folk som er muslimer gjør jobben sin. At Norge skylder muslimer dette som en takk fordi enkelte av dem kjører taxi, er siviløkonomer og driver salg. De som jobber skal ha lønn etter avtale. Om det er ikke du som kjører taxi, er lege og siviløkonom så skal du ikke ha lønna dems. Argumentet ditt er offisielt knust.

En annen ting alle må huske på er at de fleste i midt-østen er prutere. De vil bare se hvor mye de kan lure til seg. Det er helt vanlig å gå inn i meget tøffe forhandlinger over små ting som klokker og klær i mange muslimske land. Slike mennesker må møtes med styrke og regler. Mye av grunnen til at kvinner ikke kan komme ut av kvinneundertrykkelsen i Islam selv i Norge er at vi ikke møter muslimer med nok styrke og regler til å holde dem trygge.

Politikkere er en avspeiling av folket. Det norske folk ar møtt innvandrere med godhet lenge, i håp om at det skal hjelpe de å bedre slå seg til ro og bli integrert, hvilket er erfaringen med innvandrere fra skandinavia, europa og USA. Nå som vi ser at det ikke virker vil vi nok stemme inn politikkere som er mye strengere. Dette er hva vi ser i England og USA nå, vi kommer nok til å se det i Europa ganske snart. Færre gobalisme-cuckolds på stortinget.

Francesca

06.11.2016 kl.17:36

Bra skrevet! Jeg mener dette er fordi det er så pass mange fra samme land som kom de siste 5 årene. Då mamma kom for litt over 11 år siden var ikke så mange utlendinger og dette gjorde at hun først lærte seg språker, fikk masse norske venner for å kunne praktisere språket og begynte å jobbe der etter.

Då jeg kom for 4 år siden hadde jeg ambisjon. Og visste hva jeg ville og var så glad når noen ville at jeg skulle bli med på handball for eksempel!! Jeg fikk muligheten til å snakke språket som jeg ikke viste om en gang. Når folk sa til meg du snakker bra norsk så er jeg stolt å har vært i landet i så pass kort tid.

Men akkurat dette fenomene hvor det er blitt krav på et eller annet eller når det skjer noe så blir presset blandet er noe jeg ikke klare helt å forstå, og mener at myndighetene har bommet stort med den integreringspolitikk deres.

Masse segregasjon også er ikke bra!!

Det burde vært et krav for å lære seg spåket, for dette er nøkkel nr1 til et godt integrering.

Ulvifåreklær

07.11.2016 kl.08:34

En moderat arbeidsinnvandring har i årene som har gått vært en viss berikelse for vårt land. Men når noen av disse gruppene blir for mange, kommer deler av samfunnet til å ligne på de land de reiste fra. Og der vil du helst ikke bo eller leve ditt liv, for der er det ikke bra. Man kan undres på hvorfor de tar med seg ukulturen til sitt nye frie hjemland, og ikke setter pris på friheten?

Geir S Prytz

07.11.2016 kl.13:09

Bare mullaene besinner seg i de lukkede rom vil mye være gjort. Hvis samtidig de eldre vil forstå og tilpasse seg norsk kultur, tradisjon og levesett vil det være til stor hjelp. Og så må de, som våre egne utvandrere en gang i tiden, selv ta et tak for eget arbeide og bidra til felleskassen. De som ikke greier dette må vi hjelpe med en hjemreise.

Svein

07.11.2016 kl.14:37

Det dei utaler her i Norge, kunne dei nokk ikkje utalt i sit hjemland, då hadde dei blitt eit hode kortere. Dei som klager her i landet, kan jo bare reise tilbake der dei hører hjemme, so kan dei forsette og klage der, Tru kor det går. Våre politikkere bør begynne og sjå galkskapen, og stramme opp.

Matt Alassa

08.11.2016 kl.20:23

Godt sagt Æsæl.

At enkelte produserer stråmannsargumenter fortere enn jeg kan si Reznov, tyder bare på at de føler seg truffet av det du sier. 😂

Når det er sagt, så er jeg enig med Reznov i at Pakistanere langt i fra utmerker seg som dårlig integrerte. Iallfall der jeg kommer fra. Skjønner ikke hvor han tar det i fra, iallfall utifra denne teksten.

Forøvrig kan folk kle seg hvordan de vil for min del, men jeg er generelt oppgitt av at folk lar seg diktere av gamle bøker som ganske åpenbart er menneskeskapte fantasier.

Gro W Pettersen

08.11.2016 kl.21:55

Det verste er nok at myndighetene godtar alle kravene. De må begynne å kreve, og reagere med at folk kan velge å bli eller frivillig dra tilbake om de ikke godtar norske lover og krav.

Skriv en ny kommentar

hits