La Norge forbli norsk

Når stemmer i samfunnet blir forvekslet med svartmaling og propaganda må man ta til motmæle. Når man kun ser problemene med at noen barn angivelig må forklare sin tro, men fortrenger det faktumet at troen i seg selv skaper større utfordringer for barna og deres oppvekst, må man ta til motmæle.
 
Jeg tilhører den generasjon som vokste opp i Norge med å ikke måtte forholde meg til en religion eller spørsmål rundt det i det hele tatt. En generasjon hvor barn var barn og religion var en privat affære. En privat sak som ikke ble flagget gjennom min eksistens som barn på verken skole eller andre fritids- og sportslige arenaer.
 
Innlegget fortsetter under bildet.

Children saying their prayers in park
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

I bloggen til Nazim Rizvi fra Drammen fremstiller hun nordmenn, eksil iranere og ikke minst Hege Storhaug som motpoler til det samfunnet hun drømmer om. Et samfunn der nordmenn angivelig drømmer å se muslimer spise svin, hvor majoriteten må tilpasse seg minoriteten og religionsfrihet som for øvrig innebærer frihet til å tro på hva mann vil, blir erstattet med fri religionspraksis.
 
Jeg har bodd i Norge i over 30år uten å oppleve en eneste nordmann som drømmer om at muslimer skal spise svin, men jeg har derimot møtt mange nordmenn som drømmer om et trygt og fredelig Norge. Hvor minoriteter tilpasser seg majoriteten og ikke omvendt. Denne drømmen må jeg ærlig innrømme at jeg deler med dem.
 
Bloggeren sår tvil om arbeidet som er blitt utført i forbindelse med rapporten Utrop la frem i forhold til Moskeene i Oslo og begrunner dette med forskerens bakgrunn fra Iran. Hun påstår at rapporten er gjennomsyret og farget av hans personlige opplevelser fra hjemlandet. Jeg er stygt redd for, til bloggernes fortvilelse, at utfallet av rapporten ikke hadde blitt annerledes hvis forskeren hadde vært etnisk norsk eller religionsforsker da faktiske forhold i moskeene er blitt lagt til grunne for resultatet og konklusjonen i rapporten.
 
Bloggeren har videre et behov for å plasser skylden for at Norge ikke er slik hun drømmer om, nemlig en religiøs stat. Det er helt riktig observert, vi bor i Norge og ikke i Iran, da ser jeg ikke behovet hennes for å skape iranske tilstander i Norge.
 
Norge er per definisjon en sekulær stat som er nøytral i forhold til religion. En stat må nødvendigvis være sekulær for å være fullt ut demokratisk, selv om sekularisme i seg selv ikke er tilstrekkelig for et demokrati. Det er denne nøytraliteten jeg som eksil iraner jobber for, ett fullverdig demokratisk samfunn og stat der religion om det skulle være islam, jødedommen eller hinduismen skal ha begrenset med plass og rom.
 
Personlig mener jeg det er alles plikt, ikke bare eksil iranere, å bidra til at det landet de bor i ikke svekker sitt demokratiske styresett på bakgrunn av religiøse krav. Noen gjør dette arbeidet gjennom opplysning mens andre som henne motarbeider dette gjennom svartmaling og brunbeising. Jeg har valgt min metode og bloggeren har valgt sin.
 
Jeg skulle ønske stemmer som henne, som påstår at de har innsikt i de faktiske "ikke kritikkverdige" forholdene i moskeen heller hadde brukt tiden sin på å dokumentere og legge dette frem for nordmenn, eksil iranere og Hege Storhaug slik at vi kunne moderer vår "kritikk". Inntil da så tror jeg ikke hun og disse moskeene skal vente på en Nobels fredspris i 2017.

27 kommentarer

Marius

11.11.2016 kl.09:48

Bra skrevet synd at det er folk som ikke har lyst å tilpasse seg og som motarbeider norsk kultur og ideer.

Odd Karlsen

11.11.2016 kl.10:10

"Offensive muslimer" forstår ikke at mer de holder på, jo mer motvilje får de mot seg. Først og fremst går det utover barna, men også kvinner og menn. "Ingen" vil ha noe med de å gjøre...

Det er ingen annen religion som krever å bli tatt så hensyn til eller krever å få demonstrert sin tilstedeværelse gjennom klesdrakt (i NRK ble et nyhetsanker nektet å bære et lite gullkors) på en så provoserende måte.

Olav

11.11.2016 kl.10:12

Nå må du slutte å påtvinge dine personlige opplevelser med regimet og subjektive meninger om muslimer på andre mennesker frøken Esel.

Are

11.11.2016 kl.10:15

Odd Karlsen" er det ikke det.? Hva hinduismen' , sikhismen og den gamle testamentet? Naive mennesker som deg skal man lete lenge etter...

Viggo

11.11.2016 kl.10:32

Så bra! Tenk om det kunne bli sånn. Du har skjønt det, noe dessverre noen av "kommentatorene" her ikke har gjort.

BareLurer

11.11.2016 kl.11:15

Voksent, islamist-lakeien "Olav".

Trond

11.11.2016 kl.11:59

Olav, spar oss for dette patetiske oppgulpet ditt din rasist.

Trond

11.11.2016 kl.12:04

Æsæl Manouchehri stå på, du er en meget viktig stemme.

Chung

11.11.2016 kl.12:13

Det er rasistisk når media hele tiden skylder på hvite menn. Hvite mennesker stemte på Trump. Unge sinte hvite menn osv.

Er det ikke fordomsfullt å hele tiden snakke om hvite menn?

Mange kinesere stemte på Trump. Allikevel er det kun hvite mennesker som er rasister. Har dere hørt om Asians for Trump?

Vi skal hele tiden snakke stygt om hvite mennesker ikke sant? Asiaterne som stemte på Trump blir ikke nevnt et ord i media.

https://www.youtube.com/watch?v=27p0SpUt1Bw

Asians for Trump

11.11.2016 kl.12:14

Sexy asian girls for TRUMP, men dere snakker kun om hvite mennesker.

https://www.youtube.com/watch?v=jZ2CydlrsBE

11.11.2016 kl.12:16

Jeg tror toget er gått. Nordmenn og denne skapningens levevis er borte om få år. Eller eksisterer som små enklaver i indre strøk der temperatur og snømengder hindrer tilflytting. Normenn og kvinner bøyer seg. Desverre.

Thanh Nguyen

11.11.2016 kl.12:21

Har dere merket at alle norske kalendere har islamske navn? Dette representerer jo ikke minoriteten av kulturer i Norge, men Islam. Hvor er Japanske, Kinesiske, Russiske, Sør Amerikanske, Thailandske navn og slik? Jeg ser kun islamske navn. Islam representerer da ikke i helhet hele Norges minoriteter. Jeg skulle gjerne sett noen buddhistiske navn på denne kalenderen, men ser kun Islam. Noen Russiske navn hadde også vært greit på denne kalenderen.

http://www.utrop.no/Nyheter/Innenriks/31063

Jeg skal bare si det at. Islam representerer ikke meg og minoritetens kultur som en helhet. Jeg er ikke muslimsk, men buddhist og jeg ser 0% buddhist navn på denne listen.

Randeep Singh

11.11.2016 kl.12:32

Hvis dette var svar på Nasim Rizvis blogginnlegg, så bør du heve deg mange hakk opp! For du starter med en tittel "la Norge forbli norsk" - Hvor i teksten din er dette relevant? Er det ikke fakta at du søkte politisk asyl for å få komme til Norge? Gjenspeiler ikke ditt forakt for Islam dine subjektive opplevelser som ung? Eller ble du hjernevasket som liten av dine foreldre til å hate Islam? Eller gjelder dette kun de "andre" men ikke deg? Det er faktisk VELDIG mange nordmenn som ønsker at muslimer spiser gris, drikker alkohol. Om du ikke er klar over dette, beviser det bare hvor lite kunnskap du har. https://www.youtube.com/watch?v=LRKUvkVPBiw dette skjer i Norge. Men dette har du ikke noe imot? Heheh patetisk med ¨sånne som deg. Som undertrykker når de egentlig ikke forstår det selv. Liker å huske betegnelsen Malcolm X benyttet "House Negro" Eller "You cant hate the roots but Love the Three"

Kaffir

11.11.2016 kl.12:41

@Randeep Singh

Jeg anbefaler deg å ta en titt på denne videoen fra Iran.

https://www.youtube.com/watch?v=MUkm4llCDic

Reznov

11.11.2016 kl.13:55

Randeeo Singh SPOT ON! Æsæl er kun ute etter å få oppmerksomhet!

Norsk Muslim

11.11.2016 kl.15:17

Helt enig med deg Ranjit Singh!

Frode

11.11.2016 kl.16:56

Flott skrevet, godt bidrag til at alle skal få et godt liv her i landet. :)

Arne Bjarne Olsen

11.11.2016 kl.18:14

Thanh Nguyen! Det er på tide at buddhistene begynner å kreve sin rett!

Anti-teisten

11.11.2016 kl.22:37

Inntil den dagen alle mennesker forkaster religion som de absurde eventyrene det er, kommer vi nok til å måtte leve med slikt gjensidig hat, hvor folk skal påtvinge hverandre det ene og det andre, fordi de mener å vite hva et overnaturlig fabelvesen krever av oss for å slippe inn i et Paradis det ikke finnes noe som helst bevis for at eksisterer.

En mann

12.11.2016 kl.11:25

"Norge er per definisjon en sekulær stat som er nøytral i forhold til religion."

Det er ikke sant: Grunnlovens §2: "Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Denne Grunnlov skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene."

Lovforståelse

12.11.2016 kl.14:11

Nettopp ordlyden i paragraf 2 betyr at Norge har nå en sekulær stat. Dersom ordlyden var slik: Kristendommen skal fortsatt være vårt verdigrunnlag - så ville vi ikke hatt en sekulær stat.

I en religiøs stat som Saudi-Arabia har man ikke engang en Grunnlov, der er Koranen å betrakte som Grunnlov.

Pål Kåre Johannessen

12.11.2016 kl.14:14

Nazim Rizvi fra Drammen fremstiller nordmenn, eksil iranere og ikke minst Hege Storhaug som motpoler til det samfunnet hun drømmer om.

Det er ingen som stopper Nazim Rizvi å fytte til et land som er bygget på Islam.

Tar Nazim Rizvi bort "gratis penger" (fra NAV) , er Norge fremdeles drømmesamfunnet?

Generelt er muslimer som folk flest. I alle religioner finnes det folk som stikker hode sitt ut, og det er de som lager mest bråk. Det er muslimer som stikker hodet ut som er og blir et verdensproblem. Det er grunnen til at folk begynner å si nok er nok.

Audun Berg

13.11.2016 kl.09:40

Helt enig. Norge for kristne nordmenn. Islam fortjener ikke annet enn forakt. Om en skal dømme etter hvordan disse islamistene og andre oppfører seg så er dette det rene søppel. Og en må virkelig undre seg på hvor mye disse som forsvarer dette søppelet har forstått av det ene og det andre.

Jeg sier som mange andre at om dere ikke finner NAV og det norske samfunnet bra nok så reis til et av de landene der islam regjerer. Samme hvorhen. Hvorfor kom dere hit til oss egentlig. Er det av dumhet denne Nazim Rizvi forsvarer denne naziidiologien som er i ferd med å lage en 3. verdenskrig. Se på drømmelandet Tyrkia. Demokratisk land "lissom". På kort tid har det blitt et islamistisk diktatur som ikke tåler den minste kritikk. Når blir Erdogan så paranoid og nervøs at han tar til flasken slik som Atatyrk? Hvordan skal vi samarbeide med fanatikere som setter sin ære i å drepe flest mulig for rene bagateller? Nei, slikt søppel fortjener bare forakt. Muslimer ut av Norge.

Reznov

13.11.2016 kl.11:31

Audun Berg! Husk at det er vesten som har startet migrasjonskrisen her i vesten! Så søppelfolket ser vi hvem egentlig er. Du er det beste eksempel på trangsynthet, idioti og ignoranse når du kaller et folk søppel! Si meg, hva har du imot 2.gen muslimer med topp utdanning i Norge? Er det sjalusi som maner fram hatet ditt? Gi meg et ærlig svar så får vi se om det eksisterer noe intelligense hos deg.

Æsæl denne bloggen din er en katastrofe og dine blogger kommer i framtiden ikke til å være populær! Ta med din iranregime hat til Iran og slutt å tro du lever i Iran. Slike som deg er kun ute etter å skape splittelse og du hjelper slike mennesker som Audun Berg i å øke hatet sitt mot vanglige muslimer som kun ønsker å jobbe og være norske. Du er ikke mer norsk enn en muslim og hvertfall ikke mer enn nazim rizvi. Ser sjalusi mot hennes blogg leder deg hit. Skjerp deg.

dinga binga

13.11.2016 kl.12:56

achh sesl manucooreri er ikke helt Norsk hun ser ikke heller norskt ut, Hvordan man egentlig ser ut som Norsk,

Audun Berg

13.11.2016 kl.15:42

Resnov. Jeg har ikke snakket om noe søppelfolk. Det er det du som gjør. Jeg kritiserer en ideologi som har ødelagt for millioner av mennesker og som er ødeleggende for fremtiden for oss alle. Siden du reagerer som du gjør så er du antagelig muslim og føler deg truffet. Jeg har heller ikke nevnt noe om 2. generasjon innvandrere som tar utdannelse. Tvert imot er jeg mektig imponert over disse unge som greier på utrolig kort tid å få de beste eksamener. Det er bare så synd at for mange av disse er kuet under en filosofi som dreper alt personlig initsiativ. Endelig er det noen av disse som har kommet hit til landet som begynner å forstå at det går an å leve som frie mennesker uten åket fra islam.

Du kan gå i våre kirker og høre på våre gudstjenester eller høre på radio. Jeg har aldri i min levetid hørt en av våre prester lyse noen i bann eller anmode folk til løyn eller mord slik som muslimene. Ta for deg det nye testamentet og les historiene der, og tenk over hva som er skrevet. Dette landet ble bygget på hardt arbeide, ærlighet, respekt for andre, ytringsfrihet og samarbeide og den kristne tro som lærer kjærlighet og ikke straff. Dømmingen på den siste dag får andre ta seg av. Oppdragelse er et komplisert felt så det skal jeg la ligge. Men de ti bud holder lenge for meg.

Jeg har reist rundt i verden i mange år på legalt vis og erfart en hel del. Nære på døden har vi kanskje vært også, men våre bønner ble antagelig hørt så vi er fortsatt i live. Sammen med mine kamerater har vi oppnådd gode resultater av vårt arbeide og introdusert forbedringer til det beste for oss og samfunnet. Hva har du gjordt for en bedre verden?

Tenk over hva du skriker opp om når noen kritiserer islam. Syns du virkelig at millionene i midtøsten og afrika fortjener denne elendigheten som nå foregår? Jeg har ikke deltatt i denne galskapen, men mye av mine skattepenger har gått til "såkallet hjelp", men til liten nytte for dem som virkelig trengte det. Jeg tror mye av pengene har havnet i lommene til de gode muslimene som sitter på toppen og manipulærer det hele.

Dinga Binga nevner at denne damen ikke ser helt norsk ut. Og hva da? Det var ikke det som var temaet. Hun ser helt grei ut for meg. Det virker som om at det er for mange som henger seg opp i utseendet og hvor en kommer fra i denne diskusjonen. Det har liten betydning egentlig. Det er islam som er problemet og følgene av denne ideologien på hvilket som helst samfunn. At jeg provoserer? Jada, helt enig. Det blir ingen diskusjon ellers. Men om du ikke vil spille på lag med oss så finn deg et annet land som er bedre. Jeg foretrekker å bli her som jeg er. Hadde jeg skrevet dette i et muslimsk land så hadde jeg blitt buret inne eller kanskje henrettet. Om vi ikke skal kunne diskutere og komme fram til felles enighet og bedre løsninger for oss alle så kan vi bare pakke sammen og gi opp.

Æsæl påpeker viktige ting som flere burde tenke over. Som norsk så blir jeg provosert av å bli stemplet som rasist av personer som representerer atskillig verre rasisme enn noen i Norge.

Per Knutsen

13.11.2016 kl.16:36

Til Reznov: Det er Obama-administrasjonen (sammen med Qatar og Saudi-Arabia) som muliggjorde immigrasjonskrisen (bevepnet islamister i og rundt Syria, selv om Obama ble advart av Pentagon - det ligger offentliggjort Pentagon-rapport ute (2012) og uttalelser fra forrige DIA-sjef). Dette er ikke det norske, svenske, danske osv. folks skyld. Og du Reznov og din hjernevaskede venstreflokk hyller Obama (og Hillray) helt ukritisk. Dere er håpløse.

Til Æsæl: Bra skrevet! Stå på videre, du har forstått hva det handler om - i motsetning til den moraliserende og belærende venstresiden - som også har blitt stadig mer naiv, kunnskapsløs og ytterligående.

Skriv en ny kommentar

hits