hits

Horten kommune har dere ikke fulgt med i timen????

Muslim woman in distress
Licensed from: Mirage3 / yayimages.com

Ut i distriktene, nærmere bestemt i Horten sitter det politikere som tror at vi minoritetskvinner er hjelpeløse jomfruer i nød. De rir på sine store hvite hester og skal redde oss fra uretten som skjer i verden. I seg selv er dette en veldig hyggelig tanke, men disse politikerne i Horten har sett bort ifra fakta og i kampens hete oversett våres røster. Nå sier Horten kommune ja til heldekkende plagg på skolen.

-Vi vil ikke ha noe forbud i det hele tatt, sa Truls Sanaker i Ap, og fikk straks full støtte fra Eddy Robertsen, lederen i hovedutvalget for kultur, oppvekst og familie.

Så hør her kjære Truls Sanaker Ap, Sv, V i Horten kommunes hovedutvalg for kultur, oppvekst og familie, om ikke på meg, men på folk i egne rekker.

Å vise toleranse for diskriminerende holdninger og kulturer er ikke synonymt med det å være tolerant og inkluderende. I dette tilfellet er det heller tvert imot. Med et slikt vedtak som ble gjort, inkluderer dere kvinner og barn i bestefall i instituttenes fire vegger, men dere ekskluderer dem fra innholdet og friheten som andre kvinner besitter. Alt dette for å opptre politisk korrekt.

Vi som har flyktet fra et lukket og undertrykt regime i våres hjemland ønsker frihet, likestilling og like muligheter. Med dette vedtaket frarøver dere oss alle disse tre rettigheten på engang. Om dere ikke har fått med dere hva som skjer i andre byer i Norge, og ellers resten av verden, så må dere snu dere i egne rekker og høre på individene i deres eget parti som vet hvor skoen trykker.

Før helgen leste jeg et innlegg av Anahita Jafari, som sant nok ikke sitter i dette utvalget, men som er en sentral Ap-politiker i Horten. Hun uttrykker at hun er skuffet over eget parti. Og benevner burka og niqab som kvinnediskriminerende plagg som er med på å hindrer inkludering i det norske samfunnet.

Hun skriver også at dette kan skape utfordringer på skolen i forhold til deltakelse i nødvendige aktiviteter, og spesielt for yngre kvinner og mener dette er alvorlig.Makthierarkiet som menn råder blir også nevnt, noe jeg selv som minoritetskvinner absolutt kjenner til og jeg støtter påstanden om at dette eksisterer fullt ut og at et slikt vedtak gir legitimitet til slike hierarkier gjennom et folkevalgt organ i Norge.

Videre ser vi etter Senterpartiets landsmøte at de gikk inn for at det i første rekke skal innføres et nasjonalt regelverk som forbyr bruken av ansiktsdekkende plagg i grunnskoler, videregående skoler og høyere utdanning. En de viktigste årsakene til vedtaket om nikab-forbud fra Sp-landsmøtet er at plagg som dekker ansiktet hindrer kommunikasjon og relasjon mellom mennesker i skoler og utdanningsinstitusjoner

Det store spørsmålet mitt er, hva er det disse folkevalgte i Horten hviler sin argumentasjonsrekke på som slår ut prinsipper som likestilling, frihet, like muligheter og motarbeidelses av makthierarkier og sosial kontroll?

Uansett så er det ikke for sent, dette skal behandles i kommunestyret om en uke og jeg håper disse politikerne tar til seg disse innspillene og gjør om vedtaket sitt.

Alt annet ville vært et hån mot disse kvinnene og alle andre kvinner som lever under kontroll og press på lands- og verdensbasis.

 

Æsæl Manouchehri
LIM- Likestilling, integrering og mangfold

35 kommentarer

Utrolig bra skrevet Æsæl, du er en klok modig kvinne.

Har alltid sagt det ... politikere fra Horten, assa ... Bra skrevet, Æsæl

Helt enig med Æsæl, men når disse hjernevaskede og forskrudde kvinnfolkene går til retten for å få gå med disse idiotiske plaggene, hva da? Da er jeg enig med Trump. Nekt dem adgang til riket og om de ikke forandrer mening så hiv dem ut. Vi vil ikke ha reklame for denne diktaturideologien her hos oss. Et sted må vi sette grensen.

Til Audun Berg: No er det vel slik at ho som gjekk til rettssak mot frisøren på Bryne, ho er vel både fødd og oppvaksen i Norge. Kor har du tenkt å kaste henne?

Er helt utrolig at dette skjer. Ved min lokale barne skole ble det forbudt og danse i skolegården fordi de skulle ta hensyn til nye muslimske elever. Musikk å dans var visst problematisk for noens far.

Barn må få være fri til å danse om de vil det i Norge. Så har vi og skoler som dropper juleforestillingen for og ikke støte noen. Å nå begynner de og godta heldekkende plagg å kvinne diskriminering.

De forstår ikke at dette bare øker polariseringen når Norske foreldre ser egne barn få begrensninger på hvordan de kan leke og tradisjonsrike feiringer som ungene gleder seg til på skolen utgår.

De gjør jo ikke muslimene noen tjenester med dette tøvet sitt og det går jo helt over styr når man nå itillegg skal begynne godta kvinnediskriminering fordi man er redd for å fornærme muslimske menn.

Er derfor så bra at man har innvandrer kvinner som tørr å si ifra for når hvite menn gjør det så er de bare rasister.

Et veldig opplysende, klokt og reflektert blogginnlegg du har her Manouchehri. Fra ei jente som vet mer enn de fleste om minoritets kvinner.

Bare så synd at enkelte kommentatorer som Audun Berg leser med "den hvite sinte manns" briller, og ikke skjønner budskapet ditt. Ha en fin dag ;)

Til Geir: hva med bålet?

Politisk korrekthet tar nye høyder! Er det lagt opp til behandling i Horten kommunestyre 1 april?

Eller er det slik at Truls Sanaker i Ap egentlig ikke er en PK-er, men en fordekt kvinnefiendtlig og undertrykkende psykopat?

Martin A. Engeset

Martin A. Engeset

Det er litt ironi i at det ikkje finnest krav om at kvinner skal dekka andletet, i Koranen. Der står det berre at kvinner skal dekka håret, og at menn skulle snakka til Muhammed sine koner frå bak eit forheng. Ein ekstra ironi ligg i at på toppen av alt, er det så mange faktafeil, andre ikkje-religiøse feil, sjølvmotseiingar, etc. i Koranen, at i strid med kva Islam påstår utan eit einaste prov, står det ingen gud bak boka. Ingen allvetande gud gjer bokstaveleg tala hundrevis av feil i si påstått heilage bok. (Cfr. td. www.1000mistakes.com)

Hun i Bryne oppsøkte som kjent en spesiell frisør kun for å provosere helt planlagt. Og hun har tatt av seg hijaben i ettertid og står frem på nye bilder med bar mage etc. Stakk ikke så dypt likevel.. Men de fødte muslimene er helt fanatiske dessverre og det kolliderer med vestlige regler.

Bra og viktig innlegg i debatten.

Igjen vil jeg be nettavisen som ansvarlig utgiver å gjennomgå alle artikler til bloggere som publiseres på nettavisen.no slik at stavefeil og skrivefeil tas bort. Det er veldig irriterende og hjelper absolutt ikke debatten.

I gamle dager ville aldri en avis trykke leserinnlegg uten at skrivefeil ble rettet av redaksjonen.

Bare fordi DU eller DERE er sterke innvandrerkvinner, så betyr ikke det at ALLE innvandrerkvinner er sterke.. eller frie...

Ikke la andre lide fordi dere/du vil framstå som sterke og selvstendige.. titusenvis av muslimske jenter (og noen fra andre religioner) undertrykkes hver dag her i Norge...

Ikke glem disse i selvgodeheten dere føler for egen styrke

Kvinnefrigjøring a la islam; friheten til å la seg undertrykke.

"De rir på sine store hvite hester og skal redde oss fra uretten som skjer i verden."

Ja det kan du si Æsæl. Grunnen til at disse menneskene er i Norge og Europa er at noen "rir sine store hvite hester" og skal redde u-landsmennesker fra det kaos og de stammekriger som deres kultur fører med seg. Men hvem skal redde oss fra dem som reddes? For "nissen" er vel med på lasset og det er "nissen" innlegget ditt egentlig handler om. Vi har utviklet oss forskjellig gjennom generasjoner. Det er mangfold. Man kan ikke oppbevare mel og vann i samme tønne.

Middelalderen er bak oss. Tildekning av kvinner har ikke noe med religion å gjøre. Det er politisk. Kvinnediskriminerende. Og at dette verken er kultur eller frihet. Religion som mennene styrer.

svein andersen

svein andersen

Se på dette bildet. Jeg blir skremt. Er hun spøkelse, spion, terrorist eller hva har hun under - noe hun vil skjule? Jeg kan heller ikke identifisere henne om det skulle bli nødvendig i f eks en kriminal sak etc.

Martin A. Engeset kan du nevne en slevmotsigelse eller en feil?

Kai Inge Buseth

Kai Inge Buseth

"Det store spørsmålet mitt er, hva er det disse folkevalgte i Horten hviler sin argumentasjonsrekke på som slår ut prinsipper som likestilling, frihet, like muligheter og motarbeidelses av makthierarkier og sosial kontroll?"

Venstresiden og AP har aldri trengt noen logisk argumentasjonsrekke.

Maktbegjæret holder i massevis. De er pr dato muligens det største makthierarkiet i Norge, med full kontroll over de fleste media og NRK. De tror kanskje at dersom de holder seg inne med Islam så får de være med å dele makten når tiden er inne.

Det kan bli en dyr pris å betale for den misforståelsen.

Iranske Sedegheh Gharagozlian om da Islam overtok Iran i 1979: Venstreradikale og religiøse kjempet side om side. I likhet med så mange andre, trodde hun at hennes revolusjonære tanker lot seg forene med ayatolla Khomeinis antiimperialisme. Men i demokratiets navn og med islam som våpen tilranet mullaene seg makten etter revolusjonen, og forfulgte, torturerte og henrettet sine tidligere støttespillere.

Kai Inge Buseth

Kai Inge Buseth

Våre enfoldige politikere og domstoler bør også lytte til hva iranske Mina Bai sier om den påtrengende politiske ideologien Islam sine uniformseffekter: Jeg erfarte hvordan mitt land Iran gikk fra å være en sekulær stat til å bli et islamisert land, og elementer som jøde-/Israel-hatet, hat til Vesten og krav om hijab ble brukt for å spre denne ideologien.

Hvorfor skal vi endre oss og ikke de som får komme til landet integrere seg. Hvis de fortsatt vil tro på sin krigs-religion så kan de jo flytte til andre muslimske land hvor de finner likedsinnede og ikke til land hvor ting er helt anderledes. Plenty med store muslimske land men Norge er ikke et av de selv om det ser ut at det er på full fart til å bli det, troiansk hest?

Anne K.Hansen

Anne K.Hansen

GISP...Herremin at det går an.For en diskriminering av kvinner og det norske folk.Dette er horribelt.Vi er i Norge og dette er en skremmende utvikling.Hva skal vi med spøkelser i det offentlige rom! Det er mange som ikke tør være i samme rom som disse,ei heller på tog,busser osv.

Mange politikere diskriminerer egne borgere for å knegå muslimer.PÅ den ene siden kjempes det for å løfte kvinner frem på den andre tilbake til middelalderen.Det er lite å høre fra kvinneforkjemperne i slike situasjoner,-ellers er de temmelig høyrøstet.Det er på tide at all religion holdes på privaten. Folk er søkklei alle endringene som fratar norske borgere gode tradisjoner osv til fordel for muslimer.Med naive, trangsynte PK politikere går det norske folk en meget uforutsigbar fremtid imøte.Forby slike plagg for all fremtid på landsbasis.Dette er ei farlig utvikling.En vet aldri hvem som er spøkelsene...

Vi trenger handlekraftige politikere som jobber for norske tradisjoner og verdier og ikke minst er realistiske og fremtidsrettede.

Kai Inge Buseth

Kai Inge Buseth

Tom Lund.

Trojansk hest er stikkordet. Det er bare å høre hva den gale diktatorspiren i Tyrkia sier til tyrkerne som er plantet i flere av Europas land: Dere må få minst fem barn.

Slik fortæres vertslandene innenfra. Ved hjelp av demokratiet faktisk.

I stedet vil høyskolen nekte norske jenter som har vært med på Paradise hotell og vist frem puppene sine utdanning og jobb (se nettavisen) :-(

Om de så er født og oppvokst her så bør vi sette visse krav. Om det er så om å gjøre å gå rundt som et fugleskremsel og reklamere for noe svineri som noen kaller religion så bør disse finne seg et annet land. Folk skriker opp om nazismen, men er dette noe særlig bedre? Når noen ungdommer viser et hakekors så blir det spetakkel, men når disse kvinnfolkene kommer subbende i sine serker og med heldekke da er det kultur. Se til å våkne opp før det er for sent. Europerne har måttet kaste muslimene ut en gang før og hatet er fullt i live enda. Bare vent på utviklingen i Tyrkia så skal dere få se. Hitler ble også valgt av folket. Ihvertfall en del av dem. Selv tidligere tyrkiavenner begynner å se galskapen. Tyrkia er ikke paradiset lengre. Det hevdet jeg for lenge siden, men ble skjellt huden full. Nå kommer sannheten fram. Enn så lenge så har vi demokrati og friheter i Norge, men om dette fortsetter så er det ikke sikkert hvor lenge vi kan diskutere fritt og kritisere. Jeg må spørre om hva er det som er så inn i helsike fint og stort med islam? Der denne idiologien er så er det stort sett et helvete for de aller fleste. Om visse dumme kvinnfolk har så stort behov for å vise seg og vekke oppmerksomhet så finn på noe annet. Galskapen lenge leve.

Islam er no dritt

Æsæl ???

hva er det for navn?

Hva gjør muslimene i Europa i det hele tatt ?

svar= pengene våre

Europa, vesten, tilrettelegger for politisk islam. Norske pappaer pakker gledelig inn sin datter, så lenge mange nok gjør det. Vår generasjon er den mest feige, bortskjemte, og prinsippløse på planeten. Alt er kommet på et sølvfat, har aldri vært undertrykt. OG DET SYNS.

Men de værste er nordiske feminister, de eier ikke skam. Og selvhatet er overveldende. Skulle tro de med vilje vil importere patriarki og mannsjovenisme, litt dominante menn, fordi de tror det er løsningen fordi nordiske menn har blitt veike metroseksuelle mennesker som gråter hvis de ikke får siste innen interiør...

No offense.

Må si jeg reagerte da jeg var på badeferie på Kypros. Dær var en mann i en liten badebukse mens hans kone hadde dratt det svarte teppet over kroppen som hun badet med hun fikk vind i seilet , den sto som en svart sky rundt henne,ble forbannet på en spradebasse av en mann.

Flott av reppresentanta fra Partti! Slik viser dem at dem tar tolleransa på alvor og viser hvor innkluderande dem er. Hvis ikke vi akksepterer hijab, niqab og burka blant skoleunga, så rissikerer vi at dem unga som vil bruka dessa relligionsplagga ikke kommer på skola i det hele tatt. Og da legger vi tel rette for då'li' utdanna innvandrerunga og et B-lag av arrbeidsstakera blant innvandrera som vil føra tel en ny underklasse. Og det æ'kke innvandrera sjæl eller holdningane demses sin skyld, men den disskriminerande isslamofobe pollitikken tel høyrekrefta som vil forby dessa innkluderande mangfoldsplagga. At freppera og bønda er imot endrer ikke på det, dem er bare trøndera og pip-pippa uansett. Da err'e bare på sin plass at Partti, SV, Venstre, MDG og Rødt står imot og sier vælkommen tel hijab, niqab og burka i skola, helt fra første klassetrinn. Flott, Partti!

M. Tvedt med dagens beste

Bare for å vise hvor prinsippfaste og gjennomtenkte vi er i dette landet - her er motsatsen der vi legger inn ressursene :

http://www.side3.no/nakenmodell-kan-bli-kastet-ut-fra-studiene/3423326539.html

Blir jo ikke enkelt å gi de karakter i "muntlig" da ? Hvordan skal de gå med gym for eksempel ? Vil de drukne i svømmetimene ? eller har de ikke svømming ? Det kan ikke være så veldig gjennomtenkt av de som sitter i horten kommune. En mener det kanskje vel, men hva med barna ? Hvordan ser en for seg at de skal bli "integrert", få venner , bli med i bursdags selskap, speideren, turn, håndball osv. ? Her bør noen gå en gang til i tenke boksen. eller er det fritt frem for "religiøs tilpasning" ? Hva med noen ekstra katolske fridager da ? Departementet bør gå inn og overstyre dette "tullet" her.

Nok engang en ny "esel"som vil tjene på islamhat og idioter som går fem på..fy faen for ett folk dere er...har dere ikke noe annet å gjøre enn å kritisere andre mennesker?? Nydelig liv dere har wow..

Politikerne i Horten må jo være dumme som æsæl.. 😋

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/islam/redaktoer-om-islamsk-raad-ansettelse-uheldig-for-norske-muslimer/a/23960688/

Hvorfor skal jeg være med på å subsidiere denne drittideologien kalt islam?

Skriv en ny kommentar