hits

Ikke lek helt på bekostning av min frihet!

Businessman - Superhero
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Kjære Arild Rønsen, så bra at du ser på et kvinneundertrykkende, dehumaniserende, diskriminerende plagg som holder over 40milloner kvinner tilbake på verdensbasis, som et dritstilig og råsexy plagg. Det er nettopp på bakgrunn av slike seksualiserte kommentarer at kvinner i utgangspunktet blir tvangstildekt. La meg forklare deg problemstillingen som du ikke helt forstår.

Dette er et plagg som ved «feilbruk» eller unnlatelse av bruk kan i mange land gi fatale utfall som steining og henrettelse. Skikkelig dritstilig?

Du etterspør religionsfrihet som norsk verdi, jeg etterspør likestilling og kvinnefrigjøring som norske verdier, jeg etterspør ropene om diskriminering av kvinner i en religion som egentlig stiller samme ærbarhetskrav til både menn og kvinner, men i praksis rammer kun kvinner. Råsexy eller hva?

Du uttrykker din frustrasjon på vegne av andre religioner, især islam, som blir diskriminert eller nedprioritert i forhold til kristendommen, men kvinner som blir diskriminert i praksis av samme religion som du forvarer, ser du bort ifra. Stemmen din er fraværende, selvfølgelig! Du taler på vegne av den frie kvinnen på bekostning av den som er fanget. For det er Islam som er det nye eksotiske, Allahuakbar!

Du bor på østkanten, og det eneste du bekrefter med din geografiske tilhørighet er at antallet tildekte kvinner også har økt her i Norge, i henhold til dine egne ord er du «omringet av disse kvinnene». Mange av disse har helt sikkert valgt det selv, men det finnes sikkert noen av dem som ikke har det frie valget. Syntes du de er like eksotiske? Det er bra at man er observant og ser og følger med på utviklingen i nærmiljøet man bor i, som østkanten, men løft blikket, skru på Tv`n og se hva som foregår i Saudi Arabia, Iran, Egypt og Jemen. Kvinner blir drept daglig i frigjøringens navn, og her sitter vi i Norge, navlebeskuende og blinde for hva som skjer rundt oss.

La meg si det på et språk som Ole Nordmann forstår, ta deg ei pære, og ikke lek helt på bekostningen av min frihet.

Så fint å høre at du gleder deg over at stadig flere unge muslimer, især kvinner, våger å ta ordet i offentligheten, meg selv inkludert regner jeg med? Men jeg ser frem til den dagen du heier på de kvinnene som kaster sløret etter et liv under tvang.

Når det gjelder hele den saken med NRK og hijab burde aldri navnet til Faten vært nevnt, dette flytter fokus fra sak til person, noe som er uheldig både for sakens tyngde og Fatens frie valg. Denne diskusjonen og debatten er så mye større enn de som ikke har forstått forskjellen mellom skaut og hijab, eller ser på hijab med Jan Thomas sine briller på.

La meg si det slik, toleranse for intolerante kulturer og holdninger er ikke en ønskelig som norsk verdi.

Æsæl Manouchehri
Generalsekretær LIM
Likestilling, integrering og mangfold

15 kommentarer
Martin A. Engeset

Martin A. Engeset

Eg har alt kommentert Rønsen, og applauderar det Manoucheri skriv. Men eg vil og minna om at hijab, burka, etc. ikkje berre er kvinnesak.

Islam er den siste av dei store krigs- og undertdykkingsreligionane, med 500-600 punkt i Koranen som fremjar vald mot og nedkjemping eller drap av alle ikkje- muslimar. Vidare over 900 punkt som stort sett svertar, dehumaniserar og demoniserar alle "vantru", og fremjar apartheid. Pluss tillet uærlegdom i gjerning og ord, og valdtekt av alle fanga eller slavebundne, ikkje gravide kvinner og jenteborn innan vide grenser.

Bruk av hijab, etc. er i dag å reklamera for denne religionen.

Ekstra ironisk i og med td. alle faktafeila, andre ikkje-religiøse feil, sjølvmotseiingar, etc. i Koranen, provar det ikkje er sant at boka er diktert og djupt respektert av ein gud (td. www.1000mistakes.com), så boka må vera dikta opp av nokon annan (Muhammed?) = Islam er beviseleg ein oppdikta "religion".

John Magne Trane

John Magne Trane

Mitt største problem med denne islamistiske uniformen, er det som er inni.

Alle jeg har snakket med som har på islamistenes signalplagg, svarer alltid det samme på kritiske spørsmål. Enten det er å massakrere jøder (man er for), massakrere barn (man er for), eller å voldta barn (man er for).

Og når man i tillegg mener slike som meg skal henrettes, kan jeg styre meg for også de som "frivillig" tar på seg plagget, for ikke å lide av den pedofile sjeiken Qaradawis mindre Synd.

Simen Fulland

Simen Fulland

Veldig godt og riktig skrevet Æsæl. Det er helt utrolig hvor kunnskapsløs Rønsen er eller later som han er. Han tror han gjør muslimer en tjeneste, i stedet gjør han dem en bjørnetjeneste av dimensjoner.

Hvor har det blitt at feministene som kjempet frem likelønn, likestilling, 40% kvinner i styrene osv osv.

Har de null kunnskap om Islamisme?

Har de null kunnskap om Sharia?

Har de null kunnskap om hva kvinner uti i den store verden risikerer om de velger å gå uten hijab i enkelte land?

Har de null kunnskap om hva norske jenter og kvinner indoktrineres til her hjemme i mange muslimske hjem?

Det finnes ingen viktigere kvinnesakskamp i Norge akkurat nå en kampen mot konservativ Islam og de krav denne ideologien stiller til muslimske jenter og kvinner. Krav som både er i strid med norsk lov og grunnleggende menneskerettigheter.

Det er på tide at Rønsen med flere får seg litt voksenopplæring og våkner opp.

Jo flere det er med innvandringsbakgrunn som skriver om denne problemstillingen, jo større håp er det for at vi skal seire i kampen mot islamisme og wahabisme.

Du gjør en veldig viktig jobb Æsæl! Stå på videre!

Flott vi har slike oppegående, modige flotte kvinner som deg Æsæl Manouchehri.

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Den beste måte er å fjerne problemet helt. Fjerner man multikulturen så er dette tullet borte. Enklere er det ikke.

EU visepresident Frans Timmerman sier at multikulturen er det problem med. Men EU skal tvinge på oss enda mer multikultur, der selve EU vil gledelig gå over lik for å oppnå sine mål.

https://www.facebook.com/1193209580733660/videos/1411387575582525/

Grunnen er fordi dette tjener EU lederne på. Det er penger og makt som står i hodet på disse. Kaos og terror er dem villig til at det skjer. Fordi vi MÅ ha multikultur.

Så de som er så dumme til å tro multikulturen er en tilfeldig hendelse. Trenger hjelp til å komme seg ut av lala-land.

Jeg håper at muslimske kvinner snart kan stå for seg selv, alliere seg med andre kvinner for å få frihet og mulighet til å leve livet slik de ønsker det selv. Det er kvinnene i denne kulturen som er sterke, men menn ser ut til å være svake og redde. Hvorfor skulle de ellers ville bruke makt for å få kvinnene til å oppføre seg slik de vil ? En sterk mann vil ha en stolt kvinne, ikke en sau !

Du er et større problem enn det du kritiserer. Slutt å snakke for andres vegne. Fortell heller at dette er meningen din.

Jeg er går med Hijab, jeg har ingen mann eller far som tvinger meg. Jeg føler meg ikke undertrykt. Jeg har brukt det i de 5 siste årene av mitt 25 år gamle liv. Er du lykkelig uten hijab be my guest. Men la meg få lov til å bruke det JEG vil uten at du forteller meg at det er nedtrykkende. Kan jeg få lov til det? Kan jeg få lov til å kle meg som jeg vil? Er det mye å forlange fra Norge? Hvis andre får lov til å gå halv naken rundt, så burde jeg også få lov til å kle meg som jeg vil.

Opptatt av likestilling med fortsatt kritiserer og dømmer andre kvinner pga et hodeplagg? Wow.

Kanskje ikke alle ser på det som et undertrykkelse?

En som er opptatt av likestilling burde kunne lære seg å stå i begge parters sko. Både en som bruker hijab og en som er anti-hijabbruker.

Det er ikke godt å si om en skal le eller gråte. Det det er snakk om er et hodeplagg som reklamerer for denne forbannede islam ideologien og stort sett det. At kvinner er så dumme at de støtter opp om dette svineriet er forunderlig. En saueflokk uten sine egne meninger.

På den annen side er det slik i hele naturen at hunkjønnet stort sett elsker fjas og glitter. Til enklere og dummere til viktigere blir gull og glitter for å vise seg frem og muligens kapre en mann. Dette er jo velkjennt og en milliardindustri på verdensbasis. Men jeg må si at den frisørprovokatøren var mer sexy med hijab eller uten. Men at en eller annen gud har pålagt kvinner å gå med hijab, det tror jeg ikke på. Og at enkelte stammer av menneskerasen har en slik enorm potens at de får reisning bare av å se noen hårtuster det tror jeg heller ikke på. Om dette plagget har noen fornuftig bruk så er det jo ganske greit, og alle kan stort sett ha de klærne en vil selv, men personlig er jeg også offer for et evig mas om hvorfor jeg har på meg det ene og det andre. Både jakker, sko og luer. Men hijab det er stort sett reklame for jævelens ideologi, islam. Forøvrig så skriver Æsæl meget bra og har fornuftige standpunkter. Fortsett med det.

Bjarte Hjelle

Bjarte Hjelle

Flott skrevet!

Jeg blir flau over enkelte som "prøver å forstå" problematikken....

Stå på, Æsæl (y)

Det var spot on!

Jeg bodde litt over et år på et tettsted i Telemark, og der ble jeg kjent men noen jenter og gutter fra Somalia som bodde på et mottak i nærheten. Vi pleide å sitte på kafeen og skravle, og jeg husker de vakre smilende ansiktene den dag i dag. Vi hadde mye morro.

Så en dag ser jeg to av jentene på andre siden av gata iført hijab og vide klær. Jeg roper og hilser men de snur seg bort og haster avgårde. Jeg spurte guttene om det hadde skjedd noe, og de fortalte at det var kommet en slags åndelig autoritet til bygda for å ha kontroll på folk fra mottaket, og derfor kunne ikke jentene snakke med meg lenger. De forklarte at denne mannen hadde makt til å merke jentene som horer for all framtid, hvilket vil være en katastrofe med tanke på framtidig ekteskap og livet generelt i det somaliske miljøet.Fyren var ikke en gang fra Afrika, men fra Balkan, så jeg spurte om de ikke bare kan be han reise og ryke. Da gikk det rundt en uke, og så kunne heller ikke guttene ha noe med meg å gjøre. De ble rett og slett fanget, og da skjønte jeg hvilket press muslimer lever under, og hvilken makt de konservative har selv over de som ikke er veldig religiøse av seg. Jeg skjønte også at disse ungdommene antagelig aldri vil bli integrert i det norske samfunnet.

I dag har jeg barn på småskolen i Groruddalen, og selv om de er etniske norske uten gudstro, så har de lært seg hvem som er gode og hvem som er dårlige muslimer, og spesielt blant jentene. Det er er en av grunnene til at jeg mener hijab burde være forbudt i skolen. Det skaper et slags moralsk skille som barn burde være forskånet mot. Jeg er glad jeg har gutter, for jeg hadde ikke taklet å ha en datter på 8 år i en klasse hvor enkelte av foreldrene ser på henne som løsaktig, usømmelig eller i verste fall som hore.

De som mener hijab er et skaut, bør lese dette:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/tro-og-livssyn/truet-paa-livet-etter-hijab-brenning/a/553404/

Fantastisk skrevet, flott jenter som deg tør ta opp dette temaet og faktisk snakke om det.

Til "du" som kritiserer innlegget her, lær deg å lese, eller i det minste, forsøk å lese en gang til.

Hvis du ikke forstår problematikken rundt hijab, bør du lese deg opp litt.

Er det naturlig at jenter ned i 5-års alderen bruker hijab? Tror du virkelig det er et eget valg?

Enkelte bruker nok hijab av fritt valg, men også mange av disse bruker det fordi de ikke ønsker å integrere seg, eller ikke ønsker å bli sett på som annerledes blant muslimer.

Et annet eksempel, her jeg bor var det i utgangspunktet 3 muslimske familier. Alle virket godt integrerte - helt til det flytta inn en med hijab, som hadde en veldig sterk personlighet.

Etter litt, begynte 2 av de andre også med hijab. Tilfeldig? Neppe. Tvungen? Nei, men påvirket.

Begge unga til denne familien som kom med hijab satt på balkongen hver dag og leste fra koranen. Sunt? Ikke faan.

Meget bra og viktig innlegg i debatten!

Æsæl.... Veldig veldig bra skrevet....

Skriv en ny kommentar